Olen nukkunut edelleen tosi huonosti PAITSI perjantai-lauantain vastaisena yönä jolloin nukahdin aikaisin ja nukuin kuin tukki 10 tuntia ja kun heräsin, olin aika pökkyrässä kauan aikaa. Mietin että johtuiko tuo siitä että sain silloin perjantaina akupunktiota kun kävin hoidattamassa tenniskyynärpäätä?

Mutta tällä viikolla taas esim. maanantaiyönä katsoin viimeisen kerran kelloa 2.11 eli nukuin 2 ½ tuntia, tiistaina nukuin 4 tuntia ja eilen taas nukahdin 01.30 jälkeen eli nukuin kolme tuntia. Nukahtaminen on vain jotenkin vaikeaa... Teen rentoutusharjoituksia, turvapaikkaharjoituksia yms. mutta ei niistä ole apua. Teen ne kyllä monotonisesti läpi mutta keho ei rauhoitu vaan on levoton ja ahdistunut.

Kyselin terapeutilta emaililla lääkkeiden vaihtamisesta tai annosten muuttamisesta mutta hän ei oikein innostunut vaan sanoi että hänestä lääkityksen muuttaminen ei ole olennainen tekijä ja että puretaan tilannetta muulla tavoin ja esitti että jos jäisin sairaslomalle jotta saisin nukuttua!! Lupasi jopa puhua työterveyslääkärin kanssa ja selittää "oireeni" jos en itse sitä pysty sanomaan.

Ensinnäkin en tiedä onko tällainen syy hyvä sairaslomaan... Olenhan nukkunut enemmän tai vähemmän huonosti jo kolme vuotta. On ollut kausia jolloin olen nukkunut 5-6 tuntia mutta sitten kausia jolloin nukkunut näin vähän kuin nytkin. Toisinaan olen aamuisin auton ratissa niin väsynyt että tuntuu kuin nukahdan rattiin justiinsa, olo on kuin laskuhumalaisella, maailma pyörii, oksettaa, on paha olo ja hirveä halu päästä maaten. Minulla on aina autossa energiajuomaa mutta ei se aina tunnut auttavan. Joskus sitten säpsähtelen ratissa siihen että hei, nyt kyllä meinaan nukahtaa...

MUTTA, mutta mitä sairasloma tähän auttaa??? Joo, ehkä saan nukuttua pitemmät yöunet kun aamulla ei tarvitse nousta niin aikaisin. Viikonloppuisinhan nukun kyllä sellaiset 6-8 tuntia koska sitten 2-4 välillä yöllä kun nukahdan niin nukun aamua pitkälle juurikaan heräämättä, eli viikonloppuisin herään 9 - 10 aikoihin. Mutta mitä sitten kun sairasloma loppuu, palaako tilanne ennalleen?? Jos esim. saan/haen kahden viikon sairasloman, ehtiikö kahdessa viikossa, terapeutin sanoin, purkaa tilannetta niin paljon että uni korjaantuu edes vähän?? Tietenkin kyllä saan kerättyä voimia sen sairasloman aikana niin että jaksan taas hiukan paremmin huonoillakin unilla.

Sitten on tietenki RAHA, eli rahallinen menetys sairaslomilla on niin suuri että talous järkkyy aika pahasti yli viikon sairaslomista. Ja tietenkin on se syyllisyys, että olen epäonnistunut ja HEIKKO jos jään sairaslomalle ilman FYYSISTÄ vaivaa. Lisäksi tuntuu pahalle että joudun hommaamaan tuuraajaan töihin joka tulee toisesta yksiköstä ja sitten sinne toiseen yksikköön joudutaan hommaamaan tuuraaja myös.

En tiedä, en tiedä... katson nyt ainakin perjantaihin asti eli kaksi yötä vielä... Perjantaina, jos siltä tuntuu, niin saatan sitten varata sille päivälle ajan ja pyytää sairaslomaa mutta harkitaan, harkitaan...